Kontorstolen i dag
En kontorstol er ikke bare en kontorstol. Den er blevet en integreret del af vores arbejdsplads og hjem, hvilket kun øger dens betydning. En god kontorstol eller skrivebordsstol er essentielt, for at kunne sikre et sundt arbejdsmiljø, hvor ergonomien er i højsædet.

I dag findes der mange forskellige slags skrivebordsstole. Hos Kontormøbel.dk tilbyder vi billige kontorstole som tilmed er ergonomiske og afprøvet af vores egne kompetente medarbejdere, der selv bruger stolene til hverdag. 

Ergonomisk kontorstol – hvad betyder det?
Ergonomi er en vigtig faktor at kigge på, når vi taler om kontorstole. En ergonomisk kontorstol er bl.a. med til at forebygge ryg- og lændesmerter, men er skaden allerede sket, er der flere muligheder for igen at genopbygge og styrke coremusklerne og lænden. En god kontorstol til dårlig ryg kunne være POINT eller taburetten UP. Det er er begge ergonomiske kontorstole uden ryg, som hjælper brugeren med at få en dynamisk og varieret kropsholdningen i løbet af dagen. Denne form for støttestol er god til at få noget meget bevægelse ind i hverdagen. Stolen kan f.eks. være et supplement til den klassiske kontorstol og er rigtig god til at kombinere med et hæve sænkebord.

En anden god og ergonomisk kontorstol er Every, der både er miljømærket og lever op til alle arbejdstilsynets anbefalinger. Every er en elegant, klassisk og ifølge Kontormøbel.dk’s egen mening, den bedste kontorstol og endda til en meget fordelagtig pris. Every har et let og luftigt netryglæn, som sikrer høj komfort for brugeren. Derudover kan der tilkøbes 3D justerbare armlæn, som giver brugeren utallige justeringsmuligheder. 

Find den rigtige kontorstol til dig og dit behov
Når du skal vælge en kontorstol, er der flere faktorer du skal kigge på.
Du skal bl.a. spørge dig selv om:

  • hvor skal arbejdsstolen bruges?
  • hvilke funktioner skal stolen have – armlæn, fodstøtte, nakkestøtte, hjul?
  • hvad er højde og vægt på brugeren?
  • hvilket design kunne jeg godt tænke mig?

Når du har svaret på disse spørgsmål, kan du begynde at undersøge, hvilken stol, der passer til lige netop dig og dit behov. Hvis brugeren af en kontorstol f.eks. ikke er så høj, er det bedre med en skrivebordsstol med en mindre sædedybde, hvorimod højere personer kan få godt af en kontorstol med stor sædedybde, høj ryg og ekstra høje gaspatroner. 

Uanset brugeren anbefaler vi som udgangspunkt en kontorstol med vippefunktion. Vippefunktionen er med til at øge bevægelsen og gøre det mere ukompliceret for brugeren at skulle læne sig frem og tilbage. Derudover skal stolen gerne have mulighed for justering af både højde, sæde og ryg, for at kunne skabe variation for brugeren gennem en lang arbejdsdag. 

Arbejdstilsynets lovkrav til kontorstole på arbejdspladsen
Hvis en arbejdsstol bruges til flere forskellige arbejdsopgaver eller personer, er det vigtigt at stolen nemt kan indstilles efter behov. En arbejdsstol skal passe til brugerens kropsmål og kunne indstilles og reguleres for at imødekomme en varierende arbejdsstilling. Stolen skal være stabil og have et justerbart sæde, der giver mulighed for individuel tilpasning. Kontorstolen skal desuden have ryglæn, polstring og evt. armlæn, som passer til brugeren og er nem at indstille. 

Kvalitets kontorstole
Hos Kontormøbel.dk tilbyder vi billige kvalitetskontorstole. Alle vores arbejdsstole fra Interstuhl har en Blauer Angel certifikation. Blauer Angel er et tysk miljømærke, der har sat høje standarder for miljørigtige produktdesigns siden 1978. Blauer Angel blev i sin tid organiseret af den tyske forbundsregering med fokus på at passe på befolkningen og miljøet ved at lave denne guide til valg af miljøvenlige produkter.