Hæve sænkebordet – det ergonomiske skrivebord
Hæve sænkebordene kom i sin tid på markedet for at give et bedre og mere ergonomisk alternativ til de almindelige skriveborde. Udviklingen og opmærksomheden har siden da taget fart og nu kan du stort set ikke gå igennem et kontorlandskab uden at se hæve sænkeborde omkring dig.

Direktøren for Kontormøbel.dk har fra begyndelsen været med til at udvikle de første hæve sænkeborde i Danmark og er derfor glad for, hvor stor fokus ergonomi har fået på de danske arbejdspladser. Udviklingen af de nye ergonomiske skriveborde er ekstrem positiv og hos Kontormøbel.dk vil vi gerne blive ved med at højne ergonomien på arbejdspladsen og i hjemmet ved at tilbyde de bedste hæve sænkeborde til billige priser. 

Hvad er et hæve sænkebord?
Et hæve sænkebord er et højdejusterbart skrivebord, som med et lille betjeningspanel kan få bordet til at køre op og ned, for at få lige den arbejdshøjde, der passer dig.

Hæve sænkebordet er det ergonomiske svar på et skrivebord og kan fås i flere forskellige flotte designs og materialer, så de også passer ind i de mere moderne kontorlandskaber.

Hvorfor er et hæve sænkebord bedre end et almindeligt skrivebord?
Hæve sænkebordet lægger op til, at man i løbet af arbejdsdagen varierer sin arbejdsstilling. Muligheden for at hæve og sænke sit skrivebord giver mange måder, hvorpå man kan variere sine arbejdsstillinger i modsætning til et almindeligt, fastlåst skrivebord. Hæve sænke funktionen er en stor fordel og det ses tydeligt på arbejdspladsen.
Der ses bl.a.:

  • en nedgang i arbejdsskader og sygefravær 
  • et højere energiforbrug blandt medarbejdere
  • forbedret effektivitetsniveau
  • øget produktivitet

Hæve sænkebordet bidrager altså til et bedre og sundere fysisk arbejdsmiljø. Nedfaldet i arbejdsskader og sygefravær skyldes bl.a. den øgede blodcirkulation og styrkelsen af musklerne, som sker når man veksler mellem at stå op og sidde ned.

Øg dit helbred ved at købe et hæve sænkebord
Vidste du godt, at ved at stå op i 15 min. hver påbegyndt time på arbejdet, forbrænder du 20.000 flere kalorier om året? Det er rigtigt nok og for at gøre det mere håndgribeligt, så svarer de 20.000 kalorier tilsammen til det man forbrænder ved at løbe 6 maratons. Denne undersøgelse viser, hvor stor betydning det kan have, hvis man ejer et hæve sænkebord og jævnligt gør brug af hæve sænke funktionen. 

Hvad koster et hæve sænkebord?
Hos Kontormøbel.dk kan du få billige hæve sænke skriveborde i god kvalitet. Priserne varierer alt efter, hvilket bord samt materiale du vælger. Der er god mulighed for at tilkøbe flere funktioner til sit nye eller gamle bord. Af tilkøbsmuligheder kan bl.a. nævnes batteri, kabelbakker, svingbare pennebakker samt hjul for at øge funktionaliteten og muligheden for kreativ indretning. 

Arbejdstilsynets lovkrav til skriveborde på arbejdspladsen
Der er mange krav til arbejdspladsen og indretningen dertil. Der skal være god plads og rummelighed på arbejdspladsen, så inventar og materialer kan anbringes på forsvarlig vis. Medarbejderen skal desuden have plads til, at kunne bevæge sig og ændre arbejdsstilling i løbet af en lang dag ved skrivebordet samt skal der tages højde for medarbejderens kropsmål og andre individuelle behov. Bordpladen og arbejdsområdet på skrivebordet skal have den rette størrelse for at undgå belastningen af kroppen og for at kunne give den rette afstand mellem medarbejder og computerskærm. Skrivebordet bør heller ikke være under 110 cm fra forkanten af bordet til nærmeste væg eller inventar, da der er specielle pladskrav til benene. Læs mere på Arbejdstilsynets hjemmeside her

Hurtig levering og nem montering
Vi tilbyder hurtig levering på vores hæve sænkeborde samt alle vores andre produkter. Produkterne bliver sendt direkte fra fabrikken og hjem til dig, så du hurtigt kan komme i gang med at samle dine nye kontormøbler. Hæve sænkebordene er nemme at montere, men hvis du alligevel får brug for ekstra vejledning til monteringen, har Conset lavet nogle samlevejledninger og videoer, som enkelt viser, hvordan skrivebordene skal monteres: