Fra traditionelt skrivebord til hæve sænkebord

Hæve sænkebordene kom i sin tid på markedet for at give et bedre og mere ergonomisk alternativ til de almindelige skriveborde. Udviklingen og opmærksomheden har siden da taget fart, og nu kan du stort set ikke gå igennem et kontorlandskab uden at se hæve sænkeborde omkring dig.

Direktøren for Kontormobel.dk har fra begyndelsen været med til at udvikle de første hæve sænkeborde i Danmark og er derfor glad for, hvor stor fokus ergonomi har fået på de danske arbejdspladser. Udviklingen af de nye ergonomiske skriveborde er ekstrem positiv og hos Kontormobel.dk vil vi gerne blive ved med at højne ergonomien på arbejdspladsen og i hjemmet ved at tilbyde de bedste hæve sænkeborde til billige priser.

Hvad er et hæve sænkebord?

Et hæve sænkebord er et højdejusterbart skrivebord, som med et lille betjeningspanel kan få bordet til at køre op og ned, for at få lige den arbejdshøjde, der passer dig.

Hæve sænkebordet er det ergonomiske svar på et skrivebord og kan fås i flere forskellige flotte designs og materialer, så de også passer ind i de mere moderne kontorlandskaber.

Er et hæve sænkebord bedre end et almindeligt skrivebord?

Det korte svar er – ja, absolut.
Hæve sænkebordet lægger op til, at man i løbet af arbejdsdagen varierer sin arbejdsstilling. Muligheden for at hæve og sænke sit skrivebord giver mange måder, hvorpå man kan variere sine arbejdsstillinger i modsætning til et almindeligt, fastlåst skrivebord. Hæve sænke funktionen er en stor fordel og det ses tydeligt på arbejdspladser rundt om i verdenen.

Der ses bl.a.:

  • en nedgang i arbejdsskader og sygefravær 
  • et højere energiforbrug blandt medarbejdere
  • forbedret effektivitetsniveau
  • øget produktivitet

Hæve sænkebordet bidrager altså til et bedre og sundere fysisk arbejdsmiljø. Nedfaldet i arbejdsskader og sygefravær skyldes bl.a. den øgede blodcirkulation og styrkelsen af musklerne, som sker når man veksler mellem at stå op og sidde ned.

Helbredsmæssige fordele ved hæve sænkebord

Vidste du, at ved at stå op i 15 min. hver påbegyndt time på arbejdet, forbrænder du 20.000 flere kalorier om året? Det er rigtigt nok, og for at gøre det mere håndgribeligt, så svarer de 20.000 kalorier tilsammen til det man forbrænder ved at løbe hele seks maratons. Denne undersøgelse viser, hvor stor betydning det kan have, hvis man ejer et hæve sænkebord og jævnligt gør brug af hæve sænke funktionen.

Hvad koster et hæve sænkebord?

Hos Kontormobel.dk kan du få billige hæve sænke skriveborde i god kvalitet. Priserne varierer alt efter, hvilket bord samt materiale du vælger. Der er god mulighed for at tilkøbe flere funktioner til sit nye eller gamle bord. Af tilkøbsmuligheder kan bl.a. nævnes batteri, kabelbakker, svingbare pennebakker, samt hjul for at øge funktionaliteten og muligheden for kreativ indretning.

Billigt hæve sænkebord i alle størrelser

At tilbyde billige hæve sænkeborde er en vigtig del af vores mission om at gøre ergonomisk korrekte arbejdsstationer tilgængelige for alle. Vi forstår, at økonomi spiller en stor rolle, når det kommer til indretning af kontorer eller hjemmearbejdspladser, og det er derfor, vi har fokuseret på at levere hæve sænkeborde, der kombinerer kvalitet med overkommelige priser. Vores sortiment sikrer, at du ikke behøver at gå på kompromis med din komfort eller sundhed på grund af budgetbegrænsninger. I de følgende afsnit vil vi dykke ned i de forskellige størrelser, vi tilbyder, så du kan finde det perfekte hæve-sænkebord, der passer til dine specifikke behov og rum.

Hæve sænkebord 100×60

Vi tilbyder et hæve-sænkebord i størrelsen 100×60 cm, en mindre størrelse der er ideel for dem, der søger en kompakt, men alligevel rummelig arbejdsflade. Dette bord er perfekt til mindre kontorrum eller hjemmearbejdspladser, hvor pladsen er begrænset.

Hæve sænkebord 100×80

I vores sortiment finder du også hæve-sænkebordet med dimensionerne 100×80 cm, en størrelse designet til at tilbyde endnu mere dybde end vores andre modeller. Denne ekstra dybde gør bordet ideelt for dem, der værdsætter en rummelig arbejdsstation, hvor der er plads nok til både computer, papirarbejde, og selv de mere omfangsrige projekter.

Hæve sænkebord 120×60

Vores udvalg inkluderer også et hæve-sænkebord med målene 120×60 cm, en variant der tilbyder lidt mere plads end vores mindre model, hvilket gør det til et fremragende valg for dem, der har brug for ekstra arbejdsplads uden at fylde for meget i rummet. Denne størrelse er ideel for brugere, der ofte arbejder med flere dokumenter samtidigt, eller som ønsker plads til både computerudstyr og skriveartikler.

Arbejdstilsynets lovkrav til skriveborde på arbejdspladsen

Der er mange krav til arbejdspladsen og indretningen dertil. Der skal være god plads og rummelighed på arbejdspladsen, så inventar og materialer kan anbringes på forsvarlig vis. Medarbejderen skal desuden have plads til, at kunne bevæge sig og ændre arbejdsstilling i løbet af en lang dag ved skrivebordet samt skal der tages højde for medarbejderens kropsmål og andre individuelle behov. Bordpladen og arbejdsområdet på skrivebordet skal have den rette størrelse for at undgå belastningen af kroppen og for at kunne give den rette afstand mellem medarbejder og computerskærm. Skrivebordet bør heller ikke være under 110 cm fra forkanten af bordet til nærmeste væg eller inventar, da der er specielle pladskrav til benene. Læs mere på Arbejdstilsynets hjemmeside.

Hurtig levering og nem montering på hæve sænkeborde

Vi tilbyder hurtig levering på vores hæve sænkeborde samt alle vores andre produkter. Produkterne bliver sendt direkte fra fabrikken og hjem til dig, så du hurtigt kan komme i gang med at samle dine nye kontormøbler. Hæve sænkebordene er nemme at montere, men hvis du alligevel får brug for ekstra vejledning til monteringen, har Conset lavet nogle samlevejledninger og videoer, som enkelt viser, hvordan skrivebordene skal monteres:

Afslutningsvis markerer skiftet fra traditionelle skriveborde til hæve-sænkeborde en væsentlig udvikling inden for ergonomi og arbejdspladsdesign. Hos Kontormobel.dk er vi stolte over at have været en del af denne udvikling lige fra starten og ser positivt på den fortsatte fremgang og fokus på sundhed og velvære på arbejdspladserne. Ved at tilbyde et bredt udvalg af hæve-sænkeborde til billige priser, stræber vi efter at gøre ergonomisk korrekte arbejdsstationer tilgængelige for enhver, uanset budget. Fra kompakte modeller ideelle til mindre rum, til mere rummelige versioner designet for kreative eller tekniske professionelle, har vi sørget for, at der er noget for enhver smag og behov.